Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Rassegna Stampa

Marsala Magic Tour
19/04/2017 vinocalabrese.it Il Cirò a Parma alla Wine and Food Academy
OglioPoNews 18/09/2021
Martedi 04/09/2018 Itaca Notizie
04/12/2016 di Marisa Fumagalli – Corriere della Sera
Italia a Tavola 11/09/2018
16/12/2017 Ansa – Terra e Gusto
01/07/2017 – Parmadaily
06/02/2024 TV Parma

Tv Parma servizio di Alberto Dallatana

18/03/2024 RTI Calabria

Programma eventi 2024/25

VITA E VINI D’ABBAZIA, IL VINO CHE RALLEGRA L’ANIMO DELL’UMANO, A
CURA DI FR MICHELE BADINO DELLA COMUNITÀ MONASTICA DI BOSE, MENU CON I PRODOTTI De.C.O. DEL COMUNE DI NOCETO PR (LANCIO)





EGNEWS

17/03/2017 La Spergola di Scandiano – Il Convito degli dei

WINE FOOD ACADEMY “Dal metodo tradizionale al metodo italiano…4 0”
WINE FOOD ACADEMY -“L’olio in Italia del nord, una presenza dimenticata”
Martedi 21 gennaio 2020 – Vino ed Eros nel mondo greco antico attraverso i vasi attici
Presentazione del Libro: Esercizi spirituali per bevitori di vino – 20 marzo 2024

La Calabria solidale, quella bella, buona da bere e da mangiare 23.05.2025 a San Giorgio di Piano (BO)












Post evento




Il servizio di RTI

Video Generale

Agostino Facciuolo presenta l’Accademia Calabrese della cucina in occasione del pranzo a San Giorgio di Piano (BO) iniziativa in collaborazione con il Rotary Club San Giorgio di Piano Giulietta Masina, Calabria Gourmet, è lieta di annunciare un evento imperdibile per tutti gli amanti della buona cucina e del buon vino dedicato alla cucina calabrese. L’evento si svolgerà domenica 23 marzo alle ore 12:30, presso il suggestivo Casale della Misericordia 1850, in Via Cinquanta, San Giorgio di Piano (BO), gli ospiti potranno immergersi nei sapori autentici e ricercati della Calabria.

Gli Chef dell’Accademia Calabrese della Cucina Mario Suriano e Agostino Facciuolo

Michele Ruperto, miglior sommelier AIS Calabria 2022, ha commentato i vini raccontando storie affascinanti sui territori calabresi facendo riferimento alle antiche origini dell’enologia calabrese, spiegando come le radici di alcuni vitigni siano partiti da questa regione in quanto crocevia di popoli che l’anno popolata e occupata nel corso dei millenni.